Slide background

Miért döntöttél szeptemberben amellett, hogy előkészítő tanfolyamra fogsz járni?
Miért a TREFF tanfolyamát választottad?

„Egyrészt biztosra akartam menni és sikeresen szerettem volna felvételizni az általam választott egyetemre, másrészt, azért hoztam ezt a döntést, hogy kiderüljön mi az, amit jól, illetve mi az, amit kevésbé jól sajátítottam el a középiskolában. Barátaimtól, ismerőseimtől hallottam, akik szintén erre a tanfolyamra járva sikeresen leérettségiztek az adott tárgy(ak)ból, hogy a TREFF célirányosan készít fel az érettségi(k)re.”
- (Poór Laura, Lauder Javne Iskola, Budapest)

„Mert az iskolámban megszerzett tudásomat el szerettem volna mélyíteni és át szerettem volna ismételni elejétől fogva a tananyagot. Emellett az emelt szintű érettségire is maximálisan fel akartam készülni.”
- (Menyhárt Ádám, Gödöllői Református Líceum)

„Ismerősöktől tájékozódtam, és csak jót hallottam róla, megfelelő volt az ár/óra arány, illetve mindenképpen olyan előkészítőt kerestem, ami egész tanévben tart.”
- (Teszák Tímea, Szent László Gimnázium, Budapest)

Miben segített neked a leginkább az előkészítő tanfolyam?

„Rengeteg olvasmányt kaptunk, amik nem a szokásos tankönyvi szöveget jelentették. Érdekesebbé és könnyebben tanulhatóvá váltak az egyes témakörök. A tanár és a társak húzóerőt jelentettek, tehát még jobban sarkalltak a tanulásra.”
- (Szatmári Anna, Deák Téri Evangélikus Gimnázium)

„Mivel nagyjából már mindenki tisztában volt a történelem nagyobb eseményeivel, hangsúlyt lehetett fektetni a részletekre, és így egy átfogó képet kaptam a történelemről. Világosabban tárult elém, hogy mi miért történt, az ok-okozat tisztábban kirajzolódott, megtanultam alapos, logikus következtetéseket levonni, átláttam milyen fontos, hogy az alapvető fogalmakkal pontosan tisztában legyek. Ezek nagyban megkönnyítették a felkészülésemet, a végén úgy éreztem, hogy soha jobban nem tudtam még a történelemről ennyire átfogóan dolgokat.”
- (Gőgh Barbara, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest)

„A tanfolyam során sikerült alaposabban elsajátítanom az elméleti tananyagot, készséget szerezhettem a számolások minél gyorsabb megoldásában, és visszajelzést kaphattam tudásomról a négy teszt során. Emellett tanár úr az órákon beszélt mindennapos vonatkozásokról is, és a kémiát összekötötte más tárgyakkal pl. a biológiával.”
- (Kugler Szilvia, Szentendrei Református Gimnázium)

Vélemények a tanárokról

„Tetszett, hogy tanárom bevonta a diákokat is az órába – nem csak ő beszélt végig –, kérdéseivel mindig próbált rávezetni a helyes válaszra; gondolkodásra ösztönzött. Az anyagot mindig lelkesen adta le, én egy óráján sem unatkoztam, tananyag mellett ráadásul rengeteg érdekességet mondott, ami tovább emelte az órák színvonalát. A diákokkal mindig kedves volt, készségesen válaszolt bármilyen kérdésre, és kifejezetten hálás vagyok azért, hogy rászánt egy napot arra, hogy a szóbeli feleletet gyakoroljuk. Én kifejezetten élveztem az órákat és szerintem ezeknek nagy szerepe volt abban, hogy az érettségim jól sikerült.”
- (Pásztor Melinda, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium)

„A tanárom felkészültségével, segítőkészségével a lehető legnagyobb mértékben meg vagyok elégedve. Tudása, előadásmódja és humora magával ragadó, könnyen követhető és érthető volt. Magam is meglepődtem, milyen szívesen jártam be az órákra szombat reggelente!”
- (Vörös Viktória, Szentendrei Ferences Gimnázium)

„Tanárom oktatása az elmúlt tanév folyamán tökéletesen eloszlatta az összes ködöt, és könnyen érthető logikus összefüggések halmazává formálta a már eddig is ismert és újonnan megismert matematikai módszerek és szabályok alkalmazásait. Az idei évben tanulásba fektetett energiámnak, és a Tanár úr rendszerezésének és felépítésének köszönhetően egyetemi tanulmányaim küszöbén magabiztos matematikai tudásbázist tudhatok magaménak. Mind az órán nyújtott teljesítményével, mind a kiadott anyagok minőségével teljes mértékben meg voltam elégedve. A befektetés, melyet a tanfolyam díja képez, maximális mértékben megtérült számomra.”
- (Kanyik Dániel, Trefort Ágoston Kéttannyelvű Gimnázium, Budapest)

„Ami a leginkább feltűnt, hogy végre van egy tanár, aki élvezi is, amit csinál. Nagyon érdekesen adta elő a biológiát, még a tárgy unalmas részeibe is megpróbált színt vinni, ami sikerült is neki. Odafigyelt ránk, diákokra, és ha valami nem volt világos számunkra, azt mindig türelmesen elmagyarázta, örömmel válaszolt az általunk feltett kérdésekre is. Rendkívül jól éreztem magam az óráin.”
- (Poór Laura, Lauder Javne Iskola, Budapest)

Mindig vártam az előkészítőt, mert a tanár jókedvűsége, humora, nagyfokú szakmai felkészültsége, megszámlálhatatlan kiegészítő történetei még jobban felkeltették az érdeklődésemet a történelem iránt. A rengeteg kiadott segédanyaggal segítette az otthoni felkészülésemet. Gőgh Barbara, ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium, Budapest